02 Danique Damen

Danique Damen

Vier jaar geleden stapte ik over van mijn hbo studie naar de universiteit om meer uitdaging op te zoeken. Ik kwam terecht in het mooie Enschede. Tijdens de kick-In merkte ik direct dat Enschede zoveel te bieden had!  Allerlei soorten verenigingen stelden zichzelf voor. Om mij heen hoorde ik al veel de vraag of dit wel te combineren was met studie. Dit is natuurlijk mogelijk maar niet optimaal.

Zelf heb ik me uiteindelijk toch ingeschreven bij DHC Drienerlo en ASV Taste. Hier heb ik mezelf kunnen ontwikkelen door bij verschillende commissies actief te zijn, een jaarclub te vormen en ook veel inspirerende mensen te leren kennen!

Ik vind dit voor zowel onszelf, de studenten, als de universiteit ontzettend belangrijk. Studenten moeten kunnen studeren, zichzelf kunnen ontwikkelen én nog een beetje kunnen ontspannen. Door het doen van commissies, een bestuursjaar en ander activisme merk ik dat ik een persoonlijke groei heb ondervonden. Ook heb ik ondervonden hoe lastig het kan zijn om dit te combineren met je studie, bijvoorbeeld door de 0-15 regeling. TOM 2.0 is al een goede stap in de goede richting. Ik wil mezelf inzetten zodat studenten zich zowel in hun studie als ernaast zoveel mogelijk kunnen ontwikkelen. Ik geloof er sterk in dat dit in je latere leven en baan erg van pas kan komen. Nu is de tijd! Alles is mogelijk, zolang je maar de kans krijgt.

Ik hoop samen met jullie verschil te kunnen maken voor de studenten op de UT.

Danique Damen (1999) studeert momenteel biomedische technologie aan de UT. Ze is actief bij zowel A.S.V. Taste en DHC Drienerlo in verschillende commissies. Ze heeft een bestuursjaar gedaan voor de ‘Boortoren’ van de hockeyclub. Ze heeft een jaar in de faculteitsraad van S&T gezeten en is momenteel voorzitter van pv DAS.