IMG_1014

Jochem Sturkenboom

Vanuit Utrecht was mijn keuze voor de UT vrij makkelijk; hier is er aandacht voor de individuele student. Ik werd lid bij AEGEE-Enschede en daarmee merkte ik deze aandacht nog meer in het studentenleven. Door in contact te komen met vele soorten studenten, kwam ik er achter hoe gevarieerd je je eigen leven hier in kan delen en op hoeveel vlakken je kan leren. Ik koos om commissies te gaan doen, puur om te kijken wat dit mij kon opbrengen.Van kleine commissies bedoeld om te leren ben ik stap voor stap richting grootse commissies die werken als een goed-geöliede machine en uiteindelijk een full-time bestuursjaar, allemaal dankzij de vereniging. Tegelijk merkte ik dat mijn medestudenten zich ook ontwikkelden en, al was het soms op compleet andere manieren, toonde dat hoe stimulerend we hier in Twente zijn.

Pas na hier een jaar rond te lopen, was mij duidelijk wat dat allemaal waar maakt, namelijk het dichtverbonden netwerk aan studenten wat zich op alle beschikbare niveau’s in zet. Dit activisme vormt een systeem waarmee we direct ervoor zorgen dat de processen hier gesmeerd lopen (studenten zijn immers de ervaringsexperts op het gebied van wat studenten organiseren), en als essentiele bijkomst heeft het dat we een omgeving bieden waarin ontwikkeling sterk gestimuleerd wordt! Dit soort expertise vindt je niet in een boek.

In mijn eerste jaar vond ik een gevarieerd huis, een hechte jaarclub en uitstekend dispuut. Met deze had en heb ik het enorm leuk en het is een basis waarop ik mezelf verder heb kunnen bouwen. Ik heb geleerd hoe belangrijk het is om diversiteit en openheid hoog in het vaandel te hebben, want de beste sociale ontwikkeling en professionele kennis komt van een omgeving waarbij je in contact komt met zoveel mogelijk soorten mensen en scenario’s. Ervaring opdoen op deze vlakke, staat juist los van de studie en kan voor iedereen anders werken.

Ik gun iedereen om net als ik het meeste uit hun studententijd te halen en te stemmen op zichzelf: De Ambitieuze Student!

Jochem Sturkenboom (21) is derdejaars student bij de bachelor Biomedische Technologie en hoopt deze komend jaar af te ronden. Hij is sinds 2019 lid van AEGEE-Enschede en is hier actief geweest op verschillende niveau’s: van lokaal tot europees, van eerstejaars commissie tot drie maal Kick-In Commissie en uiteindelijk een jaar lang Secretary van het Dagelijks Bestuur. Verder is hij regelmatig te vinden als tapper in Asterion. Jochem is lid van de jaarclub Watu Wazuri en het heerendispuut P.C.S.A. Incognito.