(c) Milou Gankema, milougankema.nl

Timon Metz

Onwetend, naïef en jong kwam ik vanuit het veilige thuisfront in Enschede. In de Kick-In werd ik in een sneltreinvaart door alle facetten van studentenleven Enschede geleid, het was tijd om mijn studententijd te gaan beginnen. Ik besloot mij in te schrijven bij studentenvereniging Audentis en kwam te wonen op een gezellig mannenhuis. Een aantal jaren van volop studeren én de gezelligheid, het doen van commissies en een bestuursjaar. Afgelopen jaar heb ik de eer gehad deel uit te maken van de Universiteitsraad. Ik heb me ingezet om te zorgen dat iedere student de vrijheid krijgt om te doen wat die leuk vindt. Er is zóveel meer dan studeren.  

Tot zover een verhaal van zovele andere hier in Enschede. Maar waarom DAS? Het maakt niet uit of je besluit lid te worden van een studie, studenten, of sportvereniging. Of je je energie steekt in het organiseren van een grootschalig evenement, of baanbrekend onderzoek doet. Het belangrijkste is dat jij de vrijheid én mogelijkheid hebt je eigen keuzes te maken in hetgeen waarop jij jezelf wilt ontwikkelen.

DAS staat voor deze vrijheid en mogelijkheden. Onderwijs van de bovenste plank met ruimte voor nevenactiviteiten.

Timon Metz zit in z’n master Technische Bedrijfskunde. Hij is actief bij Audentis. Daarnaast is hij momenteel de minister-president van het Nederlandse Studentenkabinet. Dit jaar zat Timon namens de DAS fractie in de Universiteitsraad.