(c) Milou Gankema, milougankema.nl

Mirjam Davidse

In 2018 kwam ik naar Enschede en begon ik met mijn studie Technische Geneeskunde aan de Universiteit van Twente. Al snel wilde ik weten wat Enschede mij te bieden had op het gebied van het studentenleven naast de studie. Ik merkte dat verenigingen een goede manier waren om veel mensen in één keer te ontmoeten. Tijdens de Kick-In kwam ik in contact met mensen van ASV Taste en ik besloot mij in te schrijven. Die beslissing zorgde voor veel sociaal contact aan het begin van mijn studie, waardoor ik me snel thuis voelde in Enschede. Ook had ik de kans om mezelf uit te dagen op nieuwe manieren bij ASV Taste door meerdere commissies te gaan doen. DAS stimuleert dit, niet alleen door de verenigingen te supporten, maar ook door studenten in het algemeen te supporten om het meeste uit hun tijd als student halen. Ik denk zelf dat ambitieuze studenten de vrijheid moeten hebben om hun eigen initiatieven te nemen en zichzelf moeten kunnen ontwikkelen op persoonlijk gebied buiten de studie. Dit kan bijvoorbeeld door je aan te sluiten bij een Dreamteam of door een plus- of honoursprogramma te gaan doen. Veel van deze extracurriculaire activiteiten zijn niet echt gebruikelijk om te doen, omdat veel studenten niet weten dat ze bestaan. Ik vind dat zelf jammer, omdat er zo veel mogelijkheden zijn om jezelf te ontwikkelen op de universiteit en bij verenigingen. Daarom hoop ik dat we er samen voor kunnen zorgen dat het makkelijker wordt voor studenten om deze mogelijkheden te bereiken en uiteindelijk de ambitieuze mensen te worden die ze willen zijn. Daarom ben ik bij DAS gegaan. Stem op DAS!

Mirjam Davidse (1999) studeert momenteel voor haar derde jaar Technische Geneeskunde aan de UT. Ze is actief bij A.S.V. Taste in verschillende commissies. Daarnaast doet ze nu bestuur bij Damesdispuut Spooky en werkt ze op de universiteit bij het Techmed Centre.