06 Emma Sombroek

Emma Sombroek

Vorig jaar zomer verhuisde ik uit het westen naar het oh zo mooie oosten. Niet wetend welk avontuur mij te wachten stond. Vanuit mijn middelbare school was ik de eenige die ging studeren aan de Universiteit van Twente, dus ik begon ook echt alleen aan dit hoofdstuk. Ik trok in op een groot actief huis op de campus, waar ik mezelf open stelde voor alle verschillende verenigingen die Enschede mij te bieden heeft. Ik schreef me in bij de studentenvereniging Audentis et Virtutis, en snel daarna bij de studenten hockeyvereniging DHC Drienerlo.

In mijn eerste jaar zat ik bij de Broertjes en Zusjesdag commissie, deze was al vrij snel non actief door COVID-19, maar het actief zijn naast mijn studie beviel me goed. Daarom ben ik in mijn tweede jaar begonnen aan een bestuursjaar bij DHC Drienerlo. Hier vervul ik de rol van commissaris intern, en ook zo kwam ik bij DAS terecht. Ik vind het belangrijk dat het wordt aangespoord om naast je studie actief te zijn. Zowel vanuit verenigingen, maar ik vind het ook belangrijk dat de Universiteit dit steunt en hier ruimte voor geeft. Wij bij DAS komen hiervoor op, dus daarom is het belangrijk dat jij op ons stemt!