tomFoto

Tom van der Meer

Mijn is Tom en ik heb in het eerste jaar van mijn master Industrial Engineering & Management de studenten van de UT vertegenwoordigd in de Universiteitsraad. Hier zat ik namens DAS en mijn focus lag voornamelijk op de commissies FPB en OOS, waar beide zeer interessante zaken werden besproken.

Natuurlijk zijn alle dingen die worden besproken in enige mate van belang voor de studenten van de UT, maar sommige beslissingen zijn net wat meer van belang. Dat was voor mij dit jaar de beslissing rond een nieuw OER (Onderwijs en Examen Regelement) en het daarbij behorende TOM 2.0. Uiteindelijk kwam er uit deze complexe, maar zeker ook erg tastbare, discussie een nieuw OER dat de opleidingen meer ruimte biedt om hun educatie vorm te geven. Voor studenten was het meest opvallende punt dat de 0-15 regel nu losgelaten werd. Aangezien dit een onderwerp is dat me erg aansprak en waar ik erg in geïnteresseerd was, ben ik erg betrokken geweest in het uiteindelijke oordeel en de voorwaarden van de Raad.

Naast de wekelijkse URaad vergaderingen waren er nog meer interessante dingen om me mee bezig te houden. Bijvoorbeeld de werkgroep die gaat over het beleid rondom activismebeurzen die studenten krijgen na het doen van een parttime of fulltime bestuursjaar. Super interessant, helemaal omdat ik zowel persoonlijk en als vertegenwoordiger van DAS het doen van een bestuursjaar super waardevol vind.