FavoSanne

Sanne Berns

Activisme staat bij mij sinds het begin van mijn studententijd hoog in het vaandel. Toen ik vanaf het kleine dorpje waar ik vandaan kom naar Enschede verhuisde was ik ook laaiend enthousiast over alles wat Enschede en de UT te bieden heeft. Ik wil dat dit voor alle studenten die nu op de UT zitten en iedereen die in de toekomst op de UT gaat studeren, nog steeds mogelijk is.

Natuurlijk is iedereen hier om te studeren. Maar ik vind zelfontplooiing tijdens je studententijd minstens net zo belangrijk. De overheid zorgt ervoor dat er een steeds grotere druk op studenten komt te staan om je studie zo snel mogelijk af te ronden, waardoor dit steeds lastiger wordt. Ik vind dat de UT daar niet ook nog een belemmering in moet zijn. Je bachelor danwel masterdiploma is erg veel waard, maar zonder soft skills ben je nergens.

In de universiteitsraad zal ik ervoor strijden dat studenteninitiatieven meer gestimuleerd worden, elke student zijn ambities kan nastreven en boven alles dat de universiteit weer voor en door de student is!

Sanne Berns (1994) zit in haar Bachelor Biomedische Technologie. Al in het begin van haar studententijd was zij actief bij verschillende verenigingen. Nu zet ze zich in voor DAS, DHC Drienerlo bij dames 6 en haar jaarclub en dispuut bij Audentis,.