FavoRenate

Renate Visser

Hallo! Mijn naam is Renate Visser. Ik ben 20 jaar en tweedejaars Technische Geneeskunde studente. Naast mijn studie ben ik actief bij A.S.V. Taste, C.S.V. Alpha en natuurlijk PvDAS.

Mijn studie is ontzettend interessant, maar naast het studeren wil ik ook het studentenleven beleven en op die manier mezelf op allerlei manieren ontwikkelen. De UT moedigt ambitie aan, maar geeft voor de meeste vormen van ambitie vrij weinig ruimte. Er zijn clubs, commissies en besturen waarin je jezelf sociaal en maatschappelijk kan ontwikkelen. Toch kwam ik erachter dat actief zijn in het huidige studie klimaat een uitdaging is en heb ik zelf afgelopen jaar ook de negatieve kanten van het studeren ervaren. Er worden mogelijkheden gegeven door de studies aan overspannen studenten om minder vakken te volgen, maar dit heeft vaak veel studievertraging tot gevolg. Ook is deze mogelijkheid om minder vakken te volgen er niet voor mensen die graag wat rustiger willen studeren, omdat ze de studiedruk niet bij kunnen houden. Dit is een probleem dat ik graag aan wil pakken met DAS. Dit doen wij bijvoorbeeld door ons in te zetten voor losse module onderdelen. Afgelopen jaar hebben wij dit al kunnen realiseren voor een aantal wiskundevakken, maar dit willen we ook voor meer vakken!

Samen met DAS luister ik naar wat de studenten nodig hebben en zet ik mij in voor minder stress en meer ambitie.

Student zijn is meer dan alleen studeren. Stem daarom op De Ambitieuze Student!

Renate Visser (1997) zit in het tweede jaar van haar studie Technische Geneeskunde. Ze is sinds haar eerste jaar lid van A.S.V. Taste en C.S.V. Alpha. Daar heeft ze verschillende commissies gedaan. Ook is ze lid van het christelijke damesdispuut M.I.S.C.