FavoMark

Mark van Kruistum

Enschede is een unieke studentenstad. Het ligt afgelegen van de rest van Nederland, maar ondertussen ligt binnen de stad alles binnen handbereik, zowel letterlijk als figuurlijk. Van dit hechte en kleinschalige heb ik als vijfdejaars student inmiddels goed gebruik gemaakt. Ik ben lid geweest bij Audentis en werd daarna actief lid bij zowel Phoenix Lacrosse als D.R.V. Euros. Daarna werd het tijd voor nog een schepje erbovenop en ben ik fulltime in de Batavierenrace gerend. Ik heb dus altijd iets naast mijn studie gedaan, of zelfs een jaar de boeken laten liggen voor praktijkervaring. Dit alles heeft me een hoop gebracht. Natuurlijk was het allemaal ontzettend leuk om te doen, maar daarnaast was het ook geweldig leerzaam! Inmiddels is het einde van mijn studententijd in zicht en is het tijd om het stokje door te geven aan een volgende lichting.

 

Ik zou iedereen aanraden en gunnen actief te worden naast zijn studie. Ik heb echter ook gemerkt dat, onder andere, door de invoering van TOM en de toenemende druk om snel af te studeren, dit niet vanzelfsprekend is. Ik vind dat kennis van buiten de collegebanken minstens net zo nuttig is als die van er binnen. Als het aan mij ligt, zou de Universiteit niet alleen moeten promoten met studentactivisme, maar dit ook stimuleren, zodat ook in de toekomst besturen en commissies goed gevuld blijven.

 

Gun jezelf een actief studentenleven, stem DAS!

Na een jaar fulltime Organisatiecommissie bij de Batavierenrace begint Mark van Kruistum (1995) na de zomer weer aan zijn master Business & IT. Verder is hij lid bij D.R.V. Euros en parttime bestuurder Phoenix Lacrosse geweest.