UniversiteitsRaad (UR)

DAS is sinds 2015 vertegenwoordigd in de UR. Met een derde van de zetels vertegenwoordigt DAS studenten die ondernemend, actief, onderzoekend en sportief zijn náást dat ze full-time studeren.

Meer dan een partij

DAS is ontstaan vanuit verschillende verenigingen en vormt een collectief waarin studenten iets te zeggen hebben over hoe onze universiteit wordt bestuurd.

Schakel student-beleid

De missie van DAS: de brug slaan tussen studeren en het studentenleven. DAS voorziet in de behoefte van student en brengt hen dichterbij de bestuurlijke indeling van de UT.

Verbetering onderwijs

DAS zet zich in voor de kwaliteit van studeren, zodat de UT het beste onderwijs geeft dat er is, en jij je naast je studie kan focussen op je zelfontplooiing.

DAS wil graag iedereen vertegenwoordigen die ambitieus is, ondernemend is, en nadenkt over de combinatie tussen studeren en alle activiteiten daarnaast. DAS wil:

 • Onderwijs flexibeler maken ten behoeve van ambitieuze studenten
 • Meer ruimte voor ambitie en zelfontplooiing creëren
 • Investeren in en behoud van persoonlijke benadering en contact met de UT en haar medewerkers
 • Collegegeldvrij besturen werkelijkheid maken
 • Projecten die afgelopen jaar zijn gestart verder uitvoeren
 • Toetsdrukvoorstel: voorstel om toetsen te centreren rond een aantal weken per module
 • Meer activiteiten zoals Das Design Day om studenten direct invloed te laten hebben
 • Informatievoorziening naar studenten toe steeds beter maken
 • Duidelijk plan voor sportvastgoed ontwerpen in samenwerking met sportverenigingen
 • Taalkeuze bij alles behalve studie hetzelfde houden
 • Onze constructieve actief meedenkende houding. DAS gaat zelf op zoek naar dingen op de UT die beter kunnen.
 • Het actief betrekken van een ruime achterban en laten zien elke student invloed kan hebben op de UT en dat alle goede ideeën welkom zijn.
 • Verbondenheid met zes grote verenigingen: uit de Pakkerij, DHC, Euros Roeien en Harambee. DAS heeft zeer frequent contact met besturen dus we horen vaak wat er speelt. Besturen hebben een makkelijke ingang op de UT en bij beleidsmedewerkers.

Onze Fractie

Ons Bestuur

Waar staat DAS voor?

Beter onderwijs

DAS zet zich in voor de kwaliteit van studeren, voor flexibilisering van het onderwijs, voor een betere aansluiting tussen modules in het TOM en voor een duidelijke communicatie tussen opleidingen. Jij zou je als student geen zorgen moeten maken over de inrichting van je opleiding, of de manier waarop er omgegaan wordt met tentamens, toesten en cijfers. Daar is DAS voor ontstaan: de schakel tussen student en beleid.

Activisme

Elke student is ambitieus. Of je nu topsport beoefent, zitting neemt in een commissie of bestuur, een interessante bijbaan hebt, organiseert, plant, verbindt, of aan een project werkt: ambitie is breder dan je denkt. DAS is ambassadeur van die ambitie en wil dat jij je naast je studie kan focussen op je zelfontplooiing. Het moet niet zijn: óf studeren, óf ambitieus zijn. Er moet ruimte zijn voor beide.

Samen

Samen bereik je meer. DAS vertegenwoordigt niet alleen ambitieuze studenten, maar bestaat zelf ook uit een grote groep vertegenwoordigers vanuit verschillende disciplines, opleidingen en met verschillende interesses en ervaringen. Samen leer je van elkaar en samen werk je aan de toekomst: een gezonder, slimmer en sterker klimaat voor studeren en alle ambitieuze ondernemingen daarnaast.

Maak kennis met DAS.