harks

Laura Harks

Toen ik medio 2016 in Enschede kwam om te studeren, wist ik al vrij zeker dat ik een actieve student wilde worden. Aangezien ik niet zo goed ben in stil zitten, heb ik in mijn eerste jaar besloten om actief te worden bij zowel mijn studie-, sport- en studentenvereniging en actief te blijven in de wereld van de debatsport. Door middel van dit activisme vanuit verschillende invalshoeken en op verschillende niveaus, van kleine commissies tot een fulltime bestuursjaar, kan ik goed inschatten wat verschillende studenten belangrijk vinden.

Ik heb de stap durven zetten om een actieve student te worden, maar in mijn ogen moet de universiteit de mogelijkheid bieden voor álle studenten om actief te kunnen worden. Of dit nou bij een studie-, studenten-, sport-, cultuur- of totaal andere vereniging is, iedere student moet de mogelijkheid krijgen om zich extra-curriculair te ontwikkelen op de manier dat hij of zij dat wilt. Je studententijd is de uitgelezen tijd om achter je passies te komen, om je te onderscheiden van de rest en om jezelf als persoon écht vorm te geven. Naast het studeren zelf, is zelfontplooiing hier een essentieel onderdeel van, en de universiteit moet de studenten hierin ondersteunen. Op dit moment is het lastig om én voltijd te studeren én actief te zijn in het studentenleven, omdat de druk om snel af te studeren steeds groter wordt. Het is hoog tijd om er voor te zorgen dat studenten gemotiveerd en ondersteund kunnen worden door de UT om zich extra-curriculair te ontwikkelen. Een stem op DAS is een stem voor de mogelijkheid tot zelfontplooiing zonder beperkingen!

Laura Harks (1998) zal na een jaar fulltime Organisatiecommissie van de Batavierenrace na de zomer weer verder gaan met haar bachelor Management, Society & Technology met een minor in Communication Science. Verder is zij actief lid bij studievereniging Sirius, studentenvereniging DSCC/DJCR Audentis et Virtutis en heeft zij een parttime jaar clubhuiscommissie bij DHC Drienerlo gedaan.