DAS 2017 - Julia 2-3

Julia Brevoord

Toen ik in Enschede kwam studeren, verbaasde ik mij enorm over alle mogelijkheden die de universiteit biedt. Er zijn zoveel (sport)verenigingen, clubjes, besturen en commissies. Ik kon mijn enthousiasme niet op en werd lid van de D.R.V Euros, lid van Dames Roei dispuut Ventolera, ik werk bij het Study Information Centre en ik ben coördinator van het voorlichtingsteam van TN. Hierdoor kreeg ik vanaf het begin van mijn studententijd al veel mee van het reilen en zeilen van de universiteit en het Enschedese studentenleven. Ik ben de universiteit heel erg gaan waarderen om zijn kleinschaligheid, zijn hechte studentencultuur en de kansen die de universiteit haar studenten biedt. Tot nu toe is dit een fantastische tijd waarin ik al veel heb geleerd, academisch en niet-academisch. Ik kwam erachter hoe belangrijk én leuk het is om je naast je studie te ontplooien.

Je studententijd is de tijd waarin je het meest leert, de tijd die jou vormt voor het leven en vaak hoor je dat dit de beste tijd van je leven is. Met de invoering van het TOM model is echter het een en ander veranderd. Met de gedachte, om studies meer geïntegreerd te maken, is niet per se veel mis, maar de uitvoering is lang niet altijd werkbaar. Juist omdat de universiteit zoveel te bieden heeft, zou er genoeg ruimte voor extra curriculaire activiteiten moeten zijn. Ik ben ervan overtuigd dat de studenten, die zich zo goed mogelijk willen ontwikkelen hier de ruimte voor moeten krijgen. Goed ontwikkelde studenten zijn hét perfecte visitekaartje voor de UT. Daarom ik wil mij dit jaar heel graag inzetten voor Dé Ambitieuze Student. Een stem op DAS is een stem richting meer ruimte voor ambitieuze zelfontplooiing!

Julia Brevoord (1995) is haar bachelor Technische Natuurkunde aan het afronden en zal in september aan haar master Applied Physics beginnen. Ze is vanaf het begin van haar studententijd lid van D.R.V Euros, waar ze een jaar heeft gewedstrijdroeid en verscheidene commissies heeft gevuld.