DAS 2017 - BramD 2-3

Bram van Doorn

Toen ik naar de Universiteit Twente kwam, was het voor mij al duidelijk dat dit de universiteit typeerde. De vrijheid die je gegeven wordt, om mogelijkheden om jezelf te ontplooien te creëren en op te pakken. Door een kleinschalige universiteit, met een ons-kent-ons principe en een ontzettende overlegcultuur (denk gerust aan het projectwerk in TOM), wordt deze instelling vanaf het begin in de UT-student ingebakken. Dit uit zich dan ook in een gigantische hoeveelheid studentenactivisme. Niet alleen in besturen of grote commissies, maar ook als actieve (commissie)leden bij studie-, studenten- sport- of cultuurvereniging. Het starten van een startup, de tappers van je studievereniging, de scheidsrechters op het sportveld, het organiseren van de Batavierenrace, of een doegroep hebben tijdens de Kick-In, zijn allemaal al vormen van studentenactivisme. Dit is iets wat we samen doen, en wat ons als UT-studenten uniek maakt.

Dat brengt me ook meteen bij mijn zorgen. Het afgelopen jaar hebben besturen voor het eerst het TOM meegemaakt. De veranderingen in TOM zijn nog niet over, wat zorgt voor onzekerheid rond de BSA-periode. Door internationalisering krijgen met name campusverenigingen hele nieuwe uitdagingen, en met de invoering van het leenstelsel is de druk om snel door te studeren wederom opgevoerd. Ik vraag mij af hoe lang wij nog kunnen doen wat ons uniek maakt. Hoe lang wij nog met trots ons studenten aan de ondernemende universiteit durven noemen. Daarom DAS. Ik wil me er voor inzetten dat het niet zo ver komt, en dat jullie straks niet alleen kennis hebben vergaard, maar bovendien karakter hebben gebouwd.

Bram van Doorn (1995) studeert International Business Administration en combineert dit met het lidmaatschap van Audentis, zijn jaarclub, zijn dispuut Heres, en het Studentenhuys Praeclara Rara. Ook werkt hij in Hengelo, en probeert hij in de tijd die hij over heeft nog op het hockeyveld te staan. Daarnaast doet hij meerdere kleine en grotere commissies, en is hij natuurlijk actief voor DAS. Kortom, Bram kan 24 uur per dag genieten van alle mogelijkheden en vrijheden die het studentenleven hem biedt.