Jules_foto

Jules van Liefland

Een lange en wijze man vertelde mij ooit dat je studententijd je meest kostbare tijd is, en dat  je het ook als zodanig moet leven. Naast deze wijsheid vertelde hij me ook dat ambitie uitgesproken dient te worden, en vervolgens naar gehandeld moet worden. Je studententijd is een relatief korte maar intensieve periode uit je leven, waar je alleen het maximale uit kunt halen als je zelf ook durft te investeren. Niet alleen investeren in kennis, maar juist ook in vaardigheden, mensen en ervaringen die je niet in boeken vinden kunt. Er is veel mogelijk binnen de universiteit aan allerlei vormen van activisme, en dat is iets waarin geïnvesteerd moet blijven worden.

5 jaar geleden kwam ik hier met ambities over mooie cijfers, interessante colleges en opdoen van nieuwe kennis. Mijn stoïcijnse studeerleven veranderde langzaam maar zeker, en ik rolde van de ene vorm van activisme naar de andere. Mijn ambities verplaatsten zich van het studeerleven naar het studentenleven, iets wat achteraf ogenschijnlijk vanzelf ging. Door commissies, bijbanen aan de universiteit of besturen heb ik zoveel meer kunnen leren dan ik ooit voor mogelijk hield, en daar ben ik dankbaar voor. Iedere student zou de mogelijkheid moeten hebben om zichzelf te ontplooien in interesses die zij ambiëren.

5 jaar later kijk ik terug naar een omvangrijk netwerk van mede-studenten, vaardigheden waarvan ik niet had gedacht ze ooit te bemachtigen en ervaringen die me altijd bij zullen blijven. Van meetinkjes schieten tot effectief communiceren, van uit de hand gelopen avonturen door het hele land tot vrienden voor het leven, het is wat je studententijd de moeite waard maakt, en daar moet je je hard voor maken. Dat is ook de reden waarom mijn naam op de lijst van DAS staat, omdat ik geloof dat iedere student de kans zou moeten krijgen zijn ambitie uit te spreken en er naar te handelen.

Jules van Liefland (1995) is momenteel vijfdejaars Advanced Technology student. Tijdens zijn studie is hij zowel actief geweest bij studieverenging Astatine als roeivereniging Euros. Hier heeft hij meerdere commissietaken gedaan alsmede een bestuursjaar bij Euros als commissaris interne betrekkingen.