FavoGijs

Gijs Keizers

Nadat ik als ijverige student ben begonnen aan de universiteit ben ik me pas gaan verdiepen in de mogelijkheden die de studentenstad Enschede te bieden heeft. Zo ben ik gaan hockeyen bij DHC Drienerlo, heb ik me ingeschreven bij Audentis en heb ik de hechte huizencultuur die in Enschede heerst mogen ervaren op het prachtige Huize ’t Pott. Op deze wijze ben ik erachter gekomen hoe belangrijk deze invloeden zijn voor je persoonlijke ontwikkeling op zowel academisch als sociaal vlak.

De grootste ontwikkeling als persoon maak je door tijdens je studententijd, een tijd die over het algemeen wordt beschouwd als de mooiste tijd van je leven. De Universiteit Twente biedt heel veel faciliteiten aan die ervoor zorgen dat jij het maximale uit je studententijd kunt halen. Echter is deze vrijheid, om gebruik te kunnen maken van deze faciliteiten, gedeeltelijk beperkt met de invoering van TOM, wat ervoor heeft gezorgd dat de studielast vele malen hoger is geworden dan voorheen. Deze regeling belemmert de student in zijn zelfontplooiing, hetgeen juist zo belangrijk is voor toekomstig academici.

Dit leidt ertoe dat ik de Enschedese student een kans wil geven om voor extra curriculaire activiteiten te kunnen kiezen zonder dat dit ten koste hoeft te gaan van behaalde studieresultaten. Van het bedrijven van topsport tot het volgen van een dubbele bachelor, ambitieuze studenten moeten de ruimte krijgen voor persoonlijke ontwikkeling. De Ambitieuze Student zal zich in de Universiteitsraad hardmaken voor dit gedachtegoed, stem voor ambitie, stem op DAS!

Gijs Keizers (1995) is bezig met zijn master Biomedical Engineering. Hij is lid van studentenvereniging ‘Audentis et Virtutis’ en hockeyt bij DHC Drienerlo, waar hij een parttime bestuursfunctie heeft uitgeoefend.