FavoFedde

Fedde Gaastra

Als je succesvol wilt worden, dan moet je goed presteren op je studie. Immers behoor je tot een klein percentage hele slimme mensen. Die waarheid horen we vaak. Wat je daarbij niet verteld wordt, is dat veel mensen die zichzelf als succesvol beschouwen zichzelf voorliegen. Het zijn de versufte, kalende dertigers met een lease-station voor de deur van hun twee-onder-één-kap en twee schreeuwende kinderen rond het huis. Hun leven bestaat uit de buurman jaloers maken met een nieuwe caravan, of een automatische grasmaaier. Ze werken voor een net-iets-hoger-dan-gemiddeld salaris op een lollige kantoorbaan. Wat die mensen niet doorhebben, is dat ze een werkbij zijn geworden van de samenleving. En dat is diep triest, gezien de potentie die ze bezitten.

Als je succesvol wilt worden, moet je uitzoeken wat je wil en waar je goed in bent. Dat doe je niet door alleen maar je smoel in je boeken te houden. Die waarheid leerde ik al snel aan UTwente. Binnen mijn studievereniging ontzettend gegroeid als persoon. Je kan je ontwikkelen hoe je maar wil. Toen ik bij Euros ging roeien werd m’n horizon ineens nog een stuk breder. Ik kon op sportief, professioneel, sociaal en cultureel gebied alles uit mezelf gaan halen. Nu heb m’n netwerk internationaal uitgebreid, ik heb geleerd dat de mensen om je heen belangrijker zijn dan wat je doet, ik reis om elk weekend af naar een andere stad voor een vergadering, wedstrijd, congres of een borrel. Kortom, alles wat ik doe versterkt mij als persoon en leert mij wat over mezelf, en dat allemaal als willekeurig studentje. Ik wil de kansen die ik gehad heb graag beschikbaar houden voor alle studenten. Omdat ik vind dat er al te weinig mensen voor durven te gaan om een goede studententijd te hebben, waarin je echt wat leert, de drempel moet niet nog hoger worden.

 Fedde Gaastra (1993) is momenteel full-time voorzitter van roeivereniging Euros. Na zijn bestuursjaar zal hij zijn master Applied Physics afronden. Vanaf het begin van zijn studie is hij actief geweest in vele commissies bij zowel zijn studievereniging als bij D.R.V. Euros.