FavoCedric

Cédric Maessen

Eenmaal in Enschede aangekomen verraste mij hoe actief de studenten waren. Het begon met name bij de kick-in. Er zijn veel sport-, studie-, cultuur- en gezelligheidsverenigingen. Allemaal met het concept: ‘Door studenten, voor studenten’. Door zelf lid te worden bij verscheidene verenigingen, een jaarclub en dispuut te hebben en momenteel in een bestuur te zitten, heb ik vanaf het begin af aan al veel meegekregen over hoe de universiteit en het Enschedese studentenleven in elkaar zit. Je leert de universiteit te waarderen om hoe persoonlijk het is. Het biedt je een fantastische tijd vol met ervaringen waarbij je jezelf leert ontplooien; binnen en buiten je studie.

Je studententijd is dé tijd voor ontwikkeling. Het is een tijd vol met mooie ervaring, op het gebied van je prachtige studie maar ook daarbuiten. Met de invoering van het TOM is er wel het een en ander veranderd. Het is nu lastig om voltijd te studeren en daarnaast bijvoorbeeld in een parttime bestuur te zitten. Het zou zonde zijn als men zich niet meer op deze wijze zou kunnen ontwikkelen. DAS strijdt voor meer vrijheid binnen module. Een stem op DAS is dus een stem op het activisme.

Cédric Maessen (1998) zit in zijn tweede jaar van de bachelor Civiele Techniek. Hij is vanaf het begin van zijn studententijd lid van DSCC/DJCR ‘Audentis et Virtutis’ en DHC Drienerlo. Bij beide verenigingen leidt hij een actief leven en hij zit momenteel in het bestuur van DHC Drienerlo.