DAS.

De Partij voor De Ambitieuze Student.

 

Informatievoorziening

Alle info over de UT, het onderwijs en medezeggenschap.

 

UniversiteitsRaad.

DAS en medezeggenschap.

 

DAS Design Day.

Het ontwerpen van nieuw onderwijs.

1
1

Welkom. Wij zijn DAS, de Partij voor De Ambitieuze Student.

Universiteitsraad

De Partij voor de Ambitieuze Student vertegenwoordigt alle ambitieuze studenten in de medezeggenschapsraad van Universiteit Twente en heeft een direct aanwijsbare achterban van zes sport- en studentenverenigingen.

Meer dan een partij

DAS bestaat niet alleen uit ambitieuze studenten, maar vertegenwoordigt alle studenten die ondernemend zijn naast hun studie. DAS biedt een platform waar studenten terecht kunnen met problemen rondom studeren. 

Schakel student – beleid

De missie van DAS: de brug slaan tussen studeren en het studentenleven. DAS voorziet in de behoefte van student en brengt hen dichterbij de bestuurlijke indeling van de UT en dient daarbij als schakel tussen student en beleid.

Speerpunten

DAS zet zich in voor de kwaliteit van studeren en voor de combinatie tussen studie en alle activiteiten die je daarnaast doet.

Onderwijs

UT lecture collegezaal

DAS zet zich in voor de kwaliteit van studeren, voor flexibilisering van het onderwijs, voor een betere aansluiting tussen modules in het TOM en voor een duidelijke communicatie tussen opleidingen. Jij zou je als student geen zorgen moeten maken over de inrichting van je opleiding, of de manier waarop er omgegaan wordt met tentamens, toetsen en cijfers. Daar is DAS voor ontstaan: de schakel tussen student en beleid.

Ambitie

DAS_18_05_2016-38

Elke student is ambitieus. Of je nu topsport beoefent, zitting neemt in een commissie of bestuur, een interessante bijbaan hebt, organiseert, plant, verbindt, of aan een project werkt: ambitie is breder dan je denkt. DAS is ambassadeur van die ambitie en wil dat jij je naast je studie kan focussen op zelfontplooiing. Het moet niet zijn: óf studeren, óf ambitieus zijn. Er moet ruimte zijn voor beide.

Studeren én ambitieus zijn!

M3367S-4507

Het huidige onderwijsstructuur laat lang niet altijd de combinatie van studeren en ambitie toe. Waarom zou een universiteit met zoveel mogelijkheden om het beste uit studenten te halen, academisch en niet academisch, dit belemmeren door een onderwijsmodel? DAS staat ervoor dat niet 0 of 15 EC per kwartiel gehaald kan worden, maar dat losse EC’s behaald kunnen worden. Ook zijn wij van mening dat deelcijfers langer houdbaar moeten zijn. Eenmaal gehaald moet genoeg zijn.

Maak kennis met DAS:

Hart voor de club

Of je nu bestuurt, organiseert, verbindt, samenwerkt, zwemt, roeit, springt, hockeyt, voetbalt, of volleybalt: DAS laat jouw stem horen.

Activisme

1405586338-Grolsch-Summer-Sounds

DAS is ontstaan door het gevoel dat de ambitieuze student zich niet genoeg gerepresenteerd voelde, niet écht gehoord voelde. Zes studenten- en sportverenigingen hebben de handen ineen geslagen om de ambitieuze achterban te vertegenwoordigen en hen een stem te geven. Activisme heeft een uniek grote rol in de Enschedese studenten cultuur en deze moet behouden worden. DAS streeft samen met alle ambitieuze studenten om dit te bewerkstelligen en de ambitieuze student goed te faciliteren.

Topsport

Evelien_Kip-41

DAS ondersteunt sportieve studenten. Met de 39 sportverenigingen die onze universiteit rijk is, is er voor iedereen wat wils. Al deze disciplines moeten goed gefaciliteerd blijven. DAS streeft naar verbeterde sportfaciliteiten en is van mening dat er genoeg ruimte binnen de onderwijsstructuur moet zijn voor topsport. Ambitie en talent moeten gestimuleerd en aangemoedigd worden, maar vooral niet in de weg gezeten worden.

Samen

DAS_26_04-65

Samen bereik je meer. DAS vertegenwoordigt niet alleen ambitieuze studenten, maar bestaat zelf ook uit een grote groep vertegenwoordigers vanuit verschillende disciplines, opleidingen en met verschillende interesses en ervaringen. Samen leer je van elkaar en samen werk je aan de toekomst: een gezonder, slimmer en sterker klimaat voor studeren en alle ambitieuze ondernemingen daarnaast. Ambitie betekent meer dan je denkt!

Wie gaan ons volgend jaar vertegenwoordigen?

DAS 2017 - Julia 2-3

Julia Brevoord

TNW

‘Studeren? Da’s topsport!’

DAS 2017 - Simon 3-3

Simon Kloet

TNW

‘Ambitie is het maximale uit je studententijd halen!’

DAS 2017 - Sanne 3-3

Sanne Berns

TNW

‘DAS: voor een universiteit van de student!’

DAS 2017 - BramD 2-3

Bram van Doorn

BMS

‘Behouden wat uniek maakt.’

DAS 2017 - Rick 3-3

Rick Oosterhoff

TNW

‘Studeren is zoveel meer.’

DAS 2017 - Martijn 1-3

Martijn Mulder

TNW

‘Investeren in jezelf: DAS meer dan alleen studeren.’

Recent Posts / View All Posts

Nieuw OER, Nieuwe kansen!

| Geen categorie | No Comments

Na lang beraad heeft de UR vandaag tijdens de overlegvergadering met het CvB een besluit gemaakt over het Onderwijs- en Examenreglement (OER). DAS heeft in de onderhandelingen een duidelijke positie…

Kandidaten 2017!

| Geen categorie | No Comments

Met trots presenteert DAS de kandidatenlijst van 2017: de derde keer dat DAS meedoet aan de medezeggenschapsverkiezingen van de Twentse UniversiteitsRaad. 1.       Julia Brevoord (Euros) (TNW) 2….

Debatteren over de verkiezingslijst (2017)

| Geen categorie | No Comments

Ook in 2017 strijdt DAS opnieuw voor de studentzetels tijdens de verkiezingen. Gisteren hadden we een pittige maar waardevolle discussie met de partij over wie ons gaan vertegenwoordigen. Blijf onze…

Afscheid rector Ed Brinksma

| DAS aan het werk | No Comments

02-12-2016 – DAS Op vrijdag 2 december 2016 nam rector Ed Brinksma na twee termijnen van vier jaar afscheid van de Universiteit Twente. Omdat DAS nauw heeft samengewerkt met Ed…