FavoAnton

Anton Meiring

Tijdens mijn Kick-In liet Enschede en haar universiteit mij meteen zien dat er voor iedereen wat wils is. Er is een gigantisch aanbod aan disputen, besturen en sport-, cultuur- en gezelligheidsverenigingen. Mijn keuze is toen gevallen op Audentis, waar ik al snel mijn draai vond. Hier heb ik een jaarclub gevonden en werd ik lid van het oudste kroegdispuut Tranquillum. Na twee jaar waarin ik meerdere commissies heb gedaan, heb ik besloten om mijn studie een jaar opzij te schuiven om een rol binnen het Sociƫteitsbestuur te kunnen vervullen. Naast mijn lidmaatschap en commissiewerk binnen Audentis, heb ik ook gewerkt als tankwacht bij FC Twente en geef ik bijles aan middelbare scholieren. Dit alles heeft ervoor gezorgd dat ik afgelopen jaren heel veel dingen heb geleerd, zowel binnen als buiten de universiteit.

Ik ben dan ook van mening dat elke student de ruimte moet krijgen om zich naast de studie te ontplooien. Helaas wordt de druk om snel af te studeren steeds groter, en wordt het steeds minder aantrekkelijk om bestuurs- of commissiewerk naast de studie te doen. Uiteraard zijn wij allemaal bezig met het behalen van ons bachelor- of masterdiploma, maar persoonlijke ontwikkeling is net zoveel waard. Wanneer de universiteit ons hiervoor de ruimte biedt, zal zij juist alleen maar beter ontwikkelde studenten aan de arbeidsmarkt kunnen leveren.

Anton Meiring (1997) zal in september zijn Biomedische Technologie hervatten. Momenteel vervult hij de functie van ab Actis (Secretaris) in het Sociƫteitsbestuur van Audentis. Vanaf het begin van zijn studententijd is hij al lid van deze vereniging en naast het bestuursjaar heeft hij ook al meerdere commissies gevuld.